Relatietherapie in Alphen met relatietherapeut Tineke Spruijt

Relatieproblemen: Jullie kennen elkaar niet meer

Waarschijnlijk is er heel veel niet meer in de relatie. Jullie zijn elkaar kwijt geraakt, het contact, het gemak van elkaar begrijpen, samen op weg zijn. Misschien hebben jullie constant ruzie. Of leven juist op twee eilandjes. Maar er is nog wel iets. Misschien zijn het de kinderen, misschien de herinneringen, misschien de liefde, of een beetje van alles. Je gelooft nog in je relatie. En je wil er graag voor werken.

Oude herinneringen blijven

In een relatie komen twee uitersten bij elkaar: aan de ene kant spelen er diepe, oude processen van hechting, contact, emoties en kwetsbaarheid en aan de andere kant zijn jullie een machientje van reacties. In de loop der jaren sleet oud zeer en gedrag dieper in en de radartjes vallen automatisch in elkaar. Het wordt steeds moeilijker om aan jullie eigen chemie te ontsnappen. Als die chemie prachtig is, is dat geweldig. Maar als het zuur is, dan zink je steeds dieper weg. Je zult het waarschijnlijk maar al te goed merken: het is vreselijk moeilijk daaruit te ontsnappen en beïnvloedt de relatie enorm.

Jullie chemie

Tijdens relatietherapie richten we ons ook op die twee aspecten: de diepere emoties en jullie interactie. Ik help jullie inzien wat de patronen zijn, waar de reactie op elkaar bijna een reflex is. Zo kunnen jullie de vaste stappen van jullie interactie herkennen en er uit breken. In sommige gevallen volstaat dat en kunnen jullie verder. In andere gevallen merken cliënten dat er meer speelt, dat ze naast de dagelijkse interactie ook als persoon willen groeien om dichter bij elkaar te komen. In dat geval verdiepen we niet alleen jullie persoonlijke ervaringen, maar ook wat de relatie tot nu toe met jullie gedaan heeft.

Mooi resultaat

Een relatie is een thuishaven waar je geïnspireerd word. Waar je zingeving vind, waar je je geborgen voelt. Waar je helemaal jezelf kunt zijn. En waar je de kracht van geven op zijn best kunt beleven. Het is ook de plek waar je de meest rauwe, ruwe uitvoering van jezelf bent. Je laat je écht kennen. Er is geen enkele vorm van ‘schone schijn’. Stellen die relatieproblemen te boven komen, hebben in de regel diep in elkaars ziel gekeken en elkaar kunnen omarmen inclusief de pijn, de kwetsbaarheid en ook de onmacht. Dat maakt het verbond hechter en het contact milder en liefdevoller.

Lees meer over de werkwijze en EFT Relatietherapie.

Vertel je verhaal bij Relatietherapie Alphen

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag individueel ingevuld kan worden door relatietherapeut Alphen? Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in. Ik ben benieuwd naar je verhaal.