Behandeling van je angstklachten door Bert Bavelaar

Handige Angst

Bang zijn is goed. Het zorgt ervoor dat je wegrent als je in een gevaarlijke situatie bent. Het ‘zet je op scherp’ als je iets moet doen waarvoor je focus en concentratie nodig hebt. Dat is handige angst.

Onhandige Angst

Dat is jouw angst. Die is niet nuttig of handig. Die helpt je niet bij iets moeilijks. Sterker nog, jouw angst zit je in de weg. Je doet sommige dingen niet. Je hebt er vriendschappen door verloren, misschien ook werk. Je bent niet bang, je bent Bang. Het is wie je bent, onderdeel van jou.

In alle soorten en maten

Je hebt heel veel verschillende soorten angsten. Te veel om hier allemaal op te noemen. En dat doe ik liever ook niet, want al die angsten steken hetzelfde in elkaar:

Je bent bang. De hele tijd. Dat kan een heel gerichte angst zijn, voor viezigheid bijvoorbeeld, of voor hoogtes. Maar het kan ook een algemeen bang gevoel zijn. Soms gaat angst gepaard met dwanghandelingen of -gedachten; als het ware om de angst te bezweren.

Waarschijnlijk weet je wel dat jouw angst niet ‘reëel’ is – maar dat helpt je niks, je bent bang – punt. Je hebt geen idee hoe je van je angst af kunt komen.

Heel goed te behandelen!

Ook al heb je, al heel lang last van je angstklachten. Met mijn werkwijze ga ik er op in, en werken we aan het achterliggend mechanisme van je klacht. Dit doe ik met moderne hypnotherapie, actieve imaginatie, hiermee ga je van binnenuit nieuwe vormen van reacties beleven. Anders gezegd, we doen therapie rechtstreeks met het gevoel.

Natuurlijk werken we ook wel met je irrationele gedachten of met dingen waar je voortdurend en hardnekkig over piekert, maar het belangrijkste is dat je je beter gaat voelen (en niet alleen beter dénkt).

Spanning en lichamelijke klachten

Als je te maken hebt met gevoelens van onrust, angst, en veel spanning. Dan kunnen deze gevoelens ook gemakkelijk leiden tot lichamelijke klachten. Dat is logisch, want je kropt te veel spanning op. En als die spanning er emotioneel niet uitkomt, dan vindt die spanning vaak een weg naar het lichaam en kun je allerlei psychosomatische klachten ontwikkelen. Blijf niet te lang met te veel spanning rondlopen. Met hypnotherapie kun je eenvoudig leren hoe je deze spanning kun verwerken. Waardoor angst- en spanningsklachten snel afnemen.

Online therapie

Je angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan door naar: online therapie.

Heb je vragen over angst klachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst vraag stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Praat er over

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mail naar Psycholoog Alphen ter attentie van Bert Bavelaar.