Werk aan je relatie met EFT Relatietherapie (Emotionally Focused Therapy)

Jullie relatie loopt vast

De een zit de ander in de haren. De ander is altijd zo stil. We vrijen niet of nauwelijks. We vechten. We ruziën. We kunnen niet meer tot elkaar komen, zoals we vroeger konden. We lijken te ver uit elkaar gegroeid, en kunnen het zelf niet beter maken.

EFT-relatietherapie helpt jullie elkaar te hervinden

Als jullie met dit soort vragen en problemen zitten, kan Emotionally Focused Relationship Therapy —EFT-relatietherapie— jullie wellicht helpen. Kort gezegd geeft EFT-relatietherapie jullie de mogelijkheid elkaar opnieuw te vinden.

Jullie hervinden begrip, van liefde en verbinding, van je eigen en elkaars emoties. Jullie herkennen communicatie- en gedragspatronen en hoe jullie je tot elkaar verbinden en bereikbaar zijn voor elkaar. Ook leed van vroeger krijgt aandacht. Zo herscheppen jullie samen een veilige omgeving waarin jullie alles kunnen bespreken.

EFT, een goede, diepgaande behandeling

In de meeste gevallen werkt EFT-relatietherapie heel goed, en helpt het jullie ook later —als het soms wat stroef gaat— tot elkaar te komen. Dat komt voor een groot deel omdat de behandeling zich richt op de verbondenheid tussen de partners.

Zorgen dat het niet meer uit de hand loopt

Er zijn drie fases. In het begin richten we ons op jullie negatieve interactie. Jullie leren dat niet de relatie, maar het patroon ‘slecht’ is —en hoe jullie al binnen een paar afspraken deze patronen kunnen beïnvloeden. Deze fase heet: de de-escalatiefase.

Het vinden van verbinding

In de tweede fase, de verbindingsfase spreken jullie dieper liggende behoeften en angsten uit over ‘hechting’. Jullie verkennen samen hoe jullie met die behoeften omgaan. Dit soort gesprekken geeft jullie (opnieuw) emotionele verbinding. Dat schept veiligheid, vertrouwen en onderlinge bereikbaarheid.

Samen vooruit kijken

In de derde fase, de bestendigingsfase, hebben jullie oplossingen gevonden voor de oude problemen. Er valt nog veel te doen, maar jullie hebben vertrouwen, hoop en de mogelijkheid om samen verder te groeien.

Lees meer over relatietherapie

Samen werken aan jullie relatie

Heb je nog vragen over EFT Relatietherapie in Alphen? Bel naar 0172-700506 voor een afspraak bij EFT Relatietherapie Alphen.